Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring

October 31, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring

Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring

De samenstelling van de cameramodule


Wij allen weten dat er diverse vormen van camera's of externe interfaces zijn, maar de interne modules zijn fundamenteel samengesteld uit lenzen, basissen, filters, sensoren de substraten, van DSP (met inbegrip van ISP), PCB-, enz. Zoals voor de externe interfaces volgens verschillende toepassingsscenario's van het product, zijn er diverse interfacetypes. Het zelfde is waar voor het DSP-deel. Volgens verschillende toepassingsscenario's, verschillende gebruiksmethodes, en verschillende verwerkingsvereisten, zijn wat direct inbegrepen in de sensor, en wat zijn direct inbegrepen in de sensor. Een externe specifieke spaander wordt vereist voor verwerking.

laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring  0

Lens & Houder
De lens is een apparaat dat beelden de scène op de sensor, en het gewoonlijk bestaat uit verscheidene lenzen. Van het materiële standpunt, kan de cameralens in plastic lens en glaslens worden verdeeld.


Gewoonlijk is de lensstructuur van de camera: 1P, 2P, 1G1P, 1G2P, 2G2P, 4G (p-tribunes voor Plastiek, g-tribunes voor Glas) etc. De meer lenzen, hoger de kosten; de glaslenzen zijn duurder dan plastic. Daarom zou een camera van goede kwaliteit een glaslens moeten gebruiken, en het weergaveeffect zal beter dan dat van een plastic lens zijn. om kosten te drukken, gebruiken de meeste cameraproducten op de markt over het algemeen plastic lenzen of semi-plastiek en semi-glaslenzen (d.w.z.: 1P, 2P, 1G1P, 1G2P, enz.).


In termen van materiaal, zet de lens is verdeeld in metaalmateriaal en kunststof op. Als de lenshouder van de interface wordt onderscheiden, kan het in C, Cs, M12, M9, M8 en andere lenzen met verschillende interfaces worden verdeeld, die volgens uw behoeften moeten kiezen.
De oorsprong van het woord „C“ is de initialen van „bioskoop“ (film), en de oorsprong van het c-Onderstel is de cameralens. Momenteel, is het c-Onderstel de standaardinterface van 16mm videocamera's, TV-camera's, en trinocular microscopen. De c-onderstel lenzen verstrekken een mannelijke draad met de vrouwelijke haven van de camera te koppelen. De diameter van de draden is 1 duim (25 mm), met 32 draden per duim, en volgens de „ANSI B1.1“ norm ontworpen.


De brandpuntsvliegtuigafstand van het c-Onderstel is 17,526 mm.


De Cs-interface is brandpunts het vliegtuigafstand van 12,52 mm, en de rest parameters is hetzelfde als de c-interface (c-Onderstel Adapter).
Zo gebruikend een „C/CS 5mm adapter“ „C kunnen omzetten zet lens“ in „Cs op opzetten“.laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring  1

Beeldsensor


De beeldsensoren zijn verdeeld in twee categorieën: CCD (het Apparaat van het Lastenpaar): Last Gekoppeld Apparaat CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor): Complementary Metal Oxide Semiconductor. De voordelen van CCD zijn hoge gevoeligheid, signal-to-noise verhouding met geringe geluidssterkte en hoge. Nochtans, is het productieproces ingewikkeld, zijn de kosten hoog, en de machtsconsumptie is hoog. De voordelen van CMOS zijn hoge integratie, lage machtsconsumptie (minder dan 1/3 van CCD), en lage kosten. Nochtans, is het lawaai vrij groot, is de gevoeligheid laag, en de lichte bronbehoeften zijn hoog.


Er zijn drie belangrijke verpakkingsprocédés voor Beeldsensor: LCC (Loodvrij Chip Carrier), CSP (Chip Scale Package), en MAÏSKOLF (Chip On Board).

laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring  2


Er zijn twee gemeenschappelijke externe interfaces van Beeldsensor: serie en parallel. De serie keurt fundamenteel CSI goed, en de parallel keurt DVP goed.

laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan Cameramodule“ van het Ontwerp van de Hardwarekring  3
ISP is de afkorting van de Bewerker van het Beeldsignaal, en DSP is de afkorting van Digitaal Signaalbewerker.


ISP wordt over het algemeen gebruikt om de outputgegevens van Beeldsensor (beeldsensor), zoals AEC (automatische blootstellingscontrole), AGC (automatische aanwinstencontrole), AWB (automatische witbalans), kleurencorrectie, Lens het In de schaduw stellen, Gammacorrectie, verwijdering van dode pixel, Auto Zwart Niveau, Auto Wit Niveau en andere functies te verwerken.


DSP heeft meer functies, kan het wat fotografie en echo (JPEG-codec), video en playback (Videocodec), H.264-codec, en velen doen andere verwerking. Begrijp persoonlijk dat ISP een speciaal soort DSP is dat beeldsignalen verwerkt. Momenteel, kan ISP alleen als spaander bestaan, of het kan direct in de Beeldsensor worden geïntegreerd. De externe output is het YUV-beeld dat door ISP wordt verwerkt. Als de Beeldsensor zonder ISP output de beeldgegevens in RUW formaat. Het kan ook direct in AP worden geïntegreerd, en ISP binnen AP kan direct voor de verwerking van het beeldsignaal worden gebruikt.