Wat is een closed-loop motorlens, wat is zijn kenmerken, en hoe beïnvloedt het het concentreren van snelheid en beeldkwaliteit?

June 8, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Wat is een closed-loop motorlens, wat is zijn kenmerken, en hoe beïnvloedt het het concentreren van snelheid en beeldkwaliteit?

Wat is een closed-loop motorlens, wat is zijn kenmerken, en hoe beïnvloedt het het concentreren van snelheid en beeldkwaliteit?

1.To verklaar duidelijk de voordelen van het closed-loop motoraf systeem, is het noodzakelijk om een inleidend inzicht in AF te hebben. Het autofocussysteem van de mobiele module van de telefooncamera is hoofdzakelijk samengesteld uit de volgende componenten: 1. Lens; 2. Motor; 3. De spaander van de motoraandrijving; 4. Fotogevoelige spaander. Onder hen die, zijn de lens en de fotogevoelige spaander de belangrijkste onderdelen van weergave, en de motor en de spaander van de motorbestuurder (hierna wordt doorverwezen naar aangezien de bestuurder) zijn de belangrijkste onderdelen van autofocus.

2. Het principe van autofocus

Om het te zetten eenvoudig, wanneer het voorwerp in de verre mening en de dichte mening is, zijn de overeenkomstige weergaveposities verschillend, en de afstand tussen de lens en de fotogevoelige spaander moet worden aangepast, zodat de fotogevoelige spaander een schoon weergaveeffect kan altijd verkrijgen. Voor de mobiele module van de telefooncamera, beweegt de positie van de lens zich niet, en het wordt hoofdzakelijk gerealiseerd door de motor om de te bewegen lens te drijven zich.

 

3. De rol van de motor
De belangrijkste functie van de motor is de te bewegen lens te drijven zich. De motor is hier de gebruikelijke termijn voor Autonadrukactuator. In feite, zijn er etc. vele soorten AF remmen, zoals de motor van de stemrol (VCM), piezoelectric (Piezo) motor. VCM heeft granaatscherftype, baltype en andere verschillen. Het gemeenschappelijkste granaatscherftype VCM wordt hier vertegenwoordigd, en de andere types worden niet één voor één verklaard.
3.1 structuur van de rolmotor van de granaatscherfstem
De structuur van een gemeenschappelijke motor van de stemrol wordt getoond in de hieronder figuur. De specifieke functie van elke structuur wordt niet in dit antwoord, maar verklaard om u een inleidend concept enkel te geven: een stemrol is een systeem dat uit rollen en magneten wordt samengesteld. De geactiveerde rol zal aan ampèrekracht in het magnetische veld worden onderworpen, daardoor drijvend de lens zich in de richting van de optische as te bewegen.

 

3.2 de bestuurdersspaander van de motor
Beantwoordend aan verschillende types van motoren, zijn er ook verschillende bestuurders. Hier, eerst zal de gemeenschappelijkste spaander van de de motorbestuurder van de stemrol worden verklaard. Van het makkelijk te meest begrijpen standpunt, moet de bestuurdersspaander het signaal van de controleterminal goedkeuren, daardoor outputting stroom aan de motor, daardoor drijvend de te bewegen motor zich. Bijvoorbeeld, is algemeen gebruikte DW9714 100mA-stroom, en de nauwkeurigheid is 10bit, zo betekent het dat 0~1023 kunnen worden gebruikt om aan 0~100mA-stroom te beantwoorden.

 

4. Autofocussysteem van de open lijnmotor
4.1 controlemethode van autofocussysteem
Door de bovengenoemde inleiding, kunnen wij een inleidend inzicht in het principe van het autofocussysteem reeds hebben. Het gehele controleproces kan zich begrijpen zoals: het platform wordt gegeven een code (zoals 0~1024), zal de bestuurdersspaander output de overeenkomstige stroom, zal de motor de overeenkomstige verplaatsing maken, zal de lens op de spaander dienovereenkomstig imaged zijn, en de spaander zal output het beeld aan het controleeind, de rechters van het controleeind of de duidelijkste positie door de duidelijkheid van het beeld te beoordelen wordt bereikt.

 

Het proces auto-zichconcentreert kan zich begrijpen aangezien de platformpartij codes 0~1024 op zijn beurt stuurt. Na het overgaan door het hierboven beschreven systeem, kan de platformpartij de overeenkomstige beeldduidelijkheid verkrijgen, om de code vast te stellen die aan het duidelijkste beeld beantwoorden. Dan zolang het platform de overeenkomstige code stuurt, kan het scherm in de duidelijkste staat zijn en auto-zichconcentreert kan worden bereikt. Natuurlijk, zal de daadwerkelijke toepassing geen eenvoudig onderzoek zoals 0~1024 zijn, dat te langzaam is, maar het basisprincipe is nog hetzelfde. Dit zal factoren zoals het autofocusalgoritme, de slag van de motor, de beginnende stroom, de scheidingsstroom, en de diepte van nadruk van de lens impliceren, en het is niet aangewezen zich hier uit te breiden. De figuur is hieronder een eenvoudige illustratie van het algoritme.

 

5. Voordelen van closed-loop controle
Men kan zien van de bovengenoemde beschrijving dat het voordeel van de closed-loop motor eigenlijk het voordeel van het closed-loop systeem met betrekking tot het open-loop systeem is. Eerst, kan de closed-loop motor het closed-loop systeem gebruiken om de schuddende tijd te controleren en de concentrerende snelheid te versnellen door terugkoppelt van de positie; beeldkwaliteit.